Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Répatorta

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110436_2.JPG

Ennek a répatortának nagyon finom, könnyű és puha tésztája.

Hozzávalók:

25 dkg főtt répa, lereszelve*
6 tojás
30 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
fél citrom leve és reszelt héja
8 dkg darált mogyoró (dióval, mandulával is helyettesíthető)
10 dkg finom zsemlemorzsa
6 dkg liszt
kevés őrölt fahéj.
A citrommázhoz egy citrom leve és porcukor.

A tojások fehérjéből kemény habot verek. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom a többi hozzávalót és óvatosan beleforgatom a tojáshabot is.
Vajazott, lisztezett tortaformában (24-26 cm átmérőjűben, vagy egy szögletes tepsiben), 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral elkeverem, amennyitől sűrű mázat kapok, és a kihűlt tészta tetejére csorgatom.

*A répát ízesítetlen, tiszta vízben főztem meg, és nem teljesen puhára, csak annyira, hogy egy kis tartása maradjon, és ne pép legyen belőle reszeléskor.

Tipp: Cukros citrommáz helyett szoktam narancslével, narancshéjjal és porcukorral elkevert mascarponés mázzal is készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr8317979022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása