Ez is egy szupergyorsan elkészíthető leves, tovább tart felaprítani a hozzávalókat, mint maga a főzés.
1 fej hagyma, aprítva
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 szál póréhagyma, karikára vágva
5-6 dkg szalonna, kis kockákra vágva
1 sárgarépa, kockákra vágva
1 szál zeller (v. kis gumó), felkockázva
1 doboz konzerv bab (nettó 25 dkg)
2-3 fej gomba, darabolva (elhagyható)
1 fél teáskanál majoranna
2 babérlevél
6-7 dl csirkeleves
étolaj
Egy lábosban felhevítem az olajat, beleteszem a szalonnát, hagymákat, répát, zellert, kevergetve kicsit pirítom, majd közepes lángon, lefedve pár percig párolom (nehogy odakapjon!)
Ezután hozzáöntöm a húslevest, beleteszem a gombát, babérlevelet, ízesítem majorannával, és ha a húsleves nem elég sós, akkor sóval is. Lefedve, közepes lángon főzöm 6-8 percig, majd beleteszem a babot, még egy percig főzöm, és máris tálalom.
Forrás: GoodFood