Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Háromkirályok torta

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120874.JPG

A karácsonyi menü zárófogásaként készítettem ezt a nagyon finom, mandulás-marcipános tortát.

A tésztához:
8 tojás
25 dkg cukor
30 dkg darált mandula
fél citrom reszelt héja

A krémhez:
1 csomag mandulás pudingpor*
4 dl tej
2 dl tejszín
4-5 dkg szeletelt mandula
8-10 dkg kandírozott gyümölcs, kis kockára vágva

a tetejére:
25 dkg marcipánmassza
(*sehol nem kaptam mandulás pudingot, ezért sima tejszínhab ízűt vettem, és a készítésekor a tejbe mandulaaromát tettem).

A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a citromhéjat és a mandulát, majd óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A masszát sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütöm.

A krémhez a pudingot 4 dl tejben megfőzöm, és teljesen kihűtöm. (Amikor megfőtt, a felszínére folpackot borítok, így nem fog megbőrösödni.)
A tejszínt habbá verem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.

Összeállítás: a tésztát félbevágom, az alsó karikát rummal meglocsolom. Rákenem a krémet (egy-két kanálnyit félreteszek a tetejére), megszórom a mandulával és a kandírozott gyümölcsökkel, majd ráborítom a másik tésztakarikát. A tetejét és az oldalát vékonyan bekenem a krémmel.
A marcipánt porcukorral megszórt deszkán vékonyra nyújtom, és beborítom vele a tortát. Tetszés szerint díszíthetjük.
(Az eredeti recept szerint cukormázzal kell bevonni a tortát, ebben az esetben nem kell krémet hagyni a tetejére, mert a cukormáz közvetlenül a tésztára kerül.
Forrás: Varázslatos torták

p1120935.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr3317980280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása