Hozzávalók a tésztához:
7 dkg puha vaj
11 dkg porcukor
7 dkg darált dió
3 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 dkg liszt
valamint: 2-3 evőkanálnyi málnalekvár, 4-5 tojás fehérje, 14 dkg kristálycukor
A tésztához habosra keverem a tojások sárgáját a porcukorral és a vajjal. Hozzákeverem a diót, lisztet, zsemlemorzsát, majd óvatosan beleforgatom a tojások keményre vert habját.
Egy kb. 20-30 cm-es vajazott, zsemlemorzsázott tepsibe öntöm a tésztát, és 180 fokon világosra sütöm (kb. 20 perc). Kiveszem, vékonyan megkenem málnalekvárral, és rásimítom a kemény habbá vert, cukros tojáshabot. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm. Ha kihűlt, kockákra vágom.