A tésztához:
12 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tetejére:
fél kiló kimagozott szilva
1 dl tejföl
2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Kikeverem a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, belekeverem a citromhéjat és egymás után a két egész tojást is, majd a sütőport és a lisztet is hozzáadom.
Egy tepsit (kb. 25 x 35 cm) kivajazok, kilisztezek (vagy zsemlemorzsázom) és belesimítom a tésztát. A tetejét kirakom a szilvával. Összekeverem a tejfölt a cukorral és a fahéjjal és egyenletesen elosztom a szilvák tetején.
180 fokos sütőben kb. háromnegyed óra alatt megsül.