Vacsorára vagy vendégváró falatkáknak is tökéletes. Kell hozzá kb. 10 dekányi mascarpone és ízlés szerint zöldségek, pld. paradicsom, lilahagyma, cukkini.
Először egy kis serpenyőben 1 fej, karikára vágott lilahagymát megpirítottam, majd kivettem, félretettem. Ment a helyére a felkarikázott cukkini, néhány percig azt is pirítottam, majd félretettem.
A sütőt közben 180 fokra bekapcsoltam.
A mascarponét sóval, borssal és egy kis gerezd összezúzott fokhagymával elkevertem (Szerintem tejfölt is lehetne a mascarpone helyett használni, de nekem most éppen ez volt itthon).
A tésztalapokat kockára vágtam, lisztezett sütőlapra tettem. Megkentem a fűszeres sajtkrémmel, rápakoltam a hagymát, cukkinit, szórtam rá egy kis bazsalikomlevelet, és a tetejére néhány karika friss paradicsom került.
Pici sóval és friss borssal megszórtam, és betettem az előmelegített sütőbe. Kb. 15 perc után kevés reszelt sajtot szórtam rá, majd készre sütöttem.