Ez az étel is beállhat a fél óra alatt elkészíthető, finom vacsorák sorába. Tálalhatjuk paradicsomos salsával, de akár friss zöldsalátával is.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 hagyma, felaprítva,
2 fokhagymagerezd, finomra vágva
1 teáskanál őrölt kömény (ha van, akkor római kömény)
40 dkg főtt bab (konzerv)
1 teáskanál őrölt pirospaprika
8 tortilla lap
10 dkg reszelt sajt
1 maréknyi aprított petrezselyemzöld
olaj, só, bors
A tálaláshoz paradicsom salsa* vagy tejföl.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és megpirítom rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a kömény és további egy percig pirítom. Mehet bele a leszűrt bab, a pirospaprika, ízlés szerint só és bors. Egy krumplinyomóval kicsit összetöröm, és ha túl szoros lenne, akkor egy-két kanál vizet teszek hozzá.
4 tortillalapot lefektetek a munkalapra. Elosztom rajtuk a babos masszát, megszórom a petrezselyemmel és a reszelt sajttal, majd beborítom a maradék tortillákkal.
Egy teflonserpenyőt felhevítek (olaj nem kell), beleteszek egy tortillaszendvicset, kb. fél percig sütöm, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát is megsütöm. Csak annyi ideig kell sütni, hogy kicsit megpiruljon-barnuljon és átmelegedjen, ezért inkább közepes lángon melegítsük a serpenyőt, nehogy megégjen a tészta.
Cikkekre vágva tálalom.
*A paradicsomsalsát most az alábbiakból kevertem össze:
kockára vágott paradicsom és sült pirospaprika;
aprított póréhagyma, snidling, és petrezselyem
olívaolaj, vörösborecet, csipet mustár
só, bors
Forrás: GoodFood