Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Bajor krumplisaláta

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1090166_1.jpg

Hozzávalók:
7-8 db közepes sárga burgonya
5 dkg húsos szalonna, kis kockára vágva
1-2 szál póré karikázva,
3 dl húsleves
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál olívaolaj
bors, reszelt citromhéj, petrezselyemzöld, kapribogyó.

A krumplit meghámozom és egészben, sós vízben puhára főzöm (vagy héjastól megfőzöm, és utána hámozom, de én nem nagyon szeretem forrón hámozni).
Közben elkészítem az öntetet: a szalonna zsírját kiolvasztom, kicsit átpirítom rajta a pórét, ráöntöm a húslevest és felforralom, leveszem a tűzről.
Majd salátástálba öntöm, hozzáadom az ecetet és az olívaolajat is. A megfőtt krumplit még forrón felkarikázom, beleteszem az öntetbe, és ízesítem petrezselyemzölddel, reszelt citromhéjjal, borssal, és kevés kapribogyóval. Sózni csak óvatosan, mert a szalonna és húsleves is sós. Ízlés szerint az ízesítők mennyisége változhat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr717981166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása