Újra egy gyorsan elkészíthető, könnyű fogás vacsorára.
Hozzávalók két személyre:
2 db csirkemell
1 fej brokkoli, kb. 50 dkg-os
2 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
1 zöldcitrom (vagy citrom) leve és reszelt héja
1 evőkanál méz
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 maréknyi kesudió
A brokkoli szárát levágom és rózsákra szedem. Párolóbetétre helyezve forró vízgőz fölött 5-6 percig párolom.
Közben a csirkemellet 2-3 cm-es csíkokra vágom és kevés, felhevített olajon 4-5 perc alatt megsütöm.
A húst kiveszem a serpenyőből és félreteszem.
A húslevest összekeverem a mézzel és a keményítővel.
A visszamaradt olajon megfuttatom a felszeletelt fokhagymát, rádobom a párolt brokkolit és 1-2 percig pirítom, időként megkevergetve. Ráöntöm a húslevest, visszateszem a sült csirkehúst, majd amikor a lé besűrűsödött, hozzáadom a citromlevet és a reszelt héját is. A tetejére szórom a kesudiót, amit előtte egy perc alatt megpirítottam egy száraz serpenyőben.
Sózni csak akkor kell az ételt, ha a húsleves nem elég sós.
Forrás: GoodFood