Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Cioppino

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130384.JPG

Ez az étel (kiejtése: csoppínó) San Fransisco környékén nagyon népszerű, az oda bevándorolt olaszok tették ismertté. Friss halakból az igazi, de fagyasztott tenger gyümölcsei keverékből is finom!

Hozzávalók:
45-50 dkg tenger gyümölcsei
5 dkg vaj
1 fej hagyma, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
1 doboz darabolt konzervparadicsom
1 bögre húsleves
1-1,5 dl száraz fehérbor
2 babérlevél
3-4 bazsalikomlevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított)
1 mokkáskanálnyi szárított oreganó
1 mokkáskanálnyi kakukkfű

Egy magasabb falú serpenyőben megolvasztom a vajat, és közepes lángon puhára dinsztelem rajta a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet.
Beleöntöm a paradicsomot, húslevest és a bort és beleteszem a fűszereket is. Ízlés szerint sózom, majd a felforrt, beleteszem a tenger gyümölcseit. A serpenyőt lefedem, és mérsékelt lángon kb. 35 perc alatt készre főzöm az ételt.
Friss, ropogós héjú bagettet sütöttem hozzá (recept: IDE_kattintva).

Ha friss hozzávalókból készítjük, akkor először 20-30 percig csak a szószt kell főzni, majd utána beletenni a halakat, rákokat, kagylót stb. és további 10 perc főzés után elkészül.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9717981156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása