Hozzávalók:
5 dkg rizstészta
8 dl csirkehúsleves
1 kis darab gyömbér
1 szál citromfű (ázsiai citromfű kell, nem pedig a nálunk ismert leveles citromfű)
20 dkg garnélarák
10 dkg cukorborsó hüvely
5-10 dkg gomba
1 lime leve
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál halszósz
A tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom.
A gyömbért és a citromfüvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon.
(Aki szereti a csípős ételeket, tegyen bele egy chilipaprikát is.)
Ezután leszűröm: az ízesítő gyömbérre és citromfűre már nincs szükség.
A leszűrt levesbe teszem a rákot, gombát és a borsót, további 4-5 perc alatt készre főzöm.
Beleöntöm a közben összekevert limelé-halszósz-cukor keveréket is.
A kész levest a tésztára szedve tálalom