Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Garnélával töltött ravioli paradicsomos mártással

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130003.JPG

Hozzávalók 20-22 darabhoz:

A tésztához:
2 tojás
20 dkg liszt

A töltelékhez:
40-44 db garnélarák
1 fej fokhagyma
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
kevés vaj

A paradicsommártáshoz:
1 zellerszár
1 nagy sárgarépa
1 fej hagyma
1 fokhagyma
3-4 dl paradicsomlé
fél dl száraz fehérbor
olívaolaj, só, bors, bazsalikom

Először a mártást készítem el. Az összes zöldséget kis kockára aprítom és olívaolajon megpirítom. Hozzáöntöm a bort, felforralom, majd beleöntöm a paradicsomlevet és fűszerezem. Lefedve lassan főzöm, kb. 45 percig.

A töltelékhez egy serpenyőbe kevés vajat teszek, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és a garnélát. Pár percig kevergetve pirítom, majd belekeverem a petrezselymet is, és félreteszem hűlni, amíg a tészta elkészül.

A tésztához a tojást a liszttel összegyúrom és vékonyra sodrom. Nagyobb fánkszaggatóval vagy pohárral kör alakú tésztákat szaggatok ki belőle (kb. 8 cm átmérőjűeket). A tészta egyik felére 2 garnélát teszek, majd a tésztakorong szélét – vízbe mártott ujjammal – körben benedvesítem (ettől jól összetapad a tészta).
p1120996.JPG
A tésztalapocskát félbehajtom, összenyomom, villával is lenyomkodom – így már biztosan nem fog kinyílni főzés közben.
p1120998.JPG
Lobogó forró, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzöm a raviolikat és a mártásra szedve, frissen reszelt parmezánnal meghintve tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6017981000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása