Sütés nélkül készíthető, gyors gesztenyés finomság.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
20 dkg cukor
2 dl tejszín
3 lapzselatin
1 csomag babapiskóta
15 dkg kandírozott gyümölcs
és a piskóta mártásához kevés rum.
A pudingot a cukros tejben megfőzöm. Még melegen hozzáadom a gesztenyemasszát és robotgéppel simára keverem.
A lapzselatint pár percre hideg vízbe áztatom, kinyomkodom, és belekeverem a pudingos gesztenyébe (amíg meleg a puding, el fog benne oldódni). Beleforgatom a kandírozott gyümölcsöket és a habbá vert tejszínt.
Egy félgömb alakú tálat (kb. másfél literes űrtartalmút) folpack fóliával kibélelek és beleöntöm a krémet.
A tetejét kirakom rumba mártott babapiskótával, majd az egészet fóliával becsomagolom és hűtőben dermesztem.
Stahl Judit receptje alapján