Esténként elég kevés időm van főzni, ezért nagyon szeretem az ehhez hasonló, fél óra alatt elkészíthető ételeket.
30 dkg tőkehalfilé
1 hagyma, félbevágva és vékonyan felszeletelve
2 zellerszár, felszeletelve
2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 szardellafilé
2 nagy, érett paradicsom, kis kockákra vágva
1 dl fehérbor
4 dl zöldségleves alaplé
5 dkg bulgur v. kuszkusz
kevés reszelt citromhéj és friss petrezselyemzöld
olívaolaj, só, bors
Egy széles, magasabb falú serpenyőben olajat hevítek, és kb. 10 perc alatt megdinsztelem rajta a hagymát, zellert
fokhagymát, szardellát. Ezután beleteszem a paradicsomot, majd pár perc múlva felöntöm a zöldséglével és a borral.
Felforralom, sózom, borsozom, majd beleteszem a bulgurt és egy kicsit később a halfiléket is, és 5-6 perc alatt készre főzöm.
Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított zöldpetrezselyemmel szórom meg.
Tippek:
- a bulgurnak hosszabb főzési idő kell, mint a kuszkusznak, ezért azt mindig előbb kell az ételhez adni
- a kuszkusznak és a halnak viszont elég 5-6 perc, ezeket együtt is betehetjük.
Forrás: GoodFood