Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Halragu szicíliai módra

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1140633.JPG

Esténként elég kevés időm van főzni, ezért nagyon szeretem az ehhez hasonló, fél óra alatt elkészíthető ételeket.

30 dkg tőkehalfilé
1 hagyma, félbevágva és vékonyan felszeletelve
2 zellerszár, felszeletelve
2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 szardellafilé
2 nagy, érett paradicsom, kis kockákra vágva
1 dl fehérbor
4 dl zöldségleves alaplé
5 dkg bulgur v. kuszkusz
kevés reszelt citromhéj és friss petrezselyemzöld
olívaolaj, só, bors
Egy széles, magasabb falú serpenyőben olajat hevítek, és kb. 10 perc alatt megdinsztelem rajta a hagymát, zellert
fokhagymát, szardellát. Ezután beleteszem a paradicsomot, majd pár perc múlva felöntöm a zöldséglével és a borral.
Felforralom, sózom, borsozom, majd beleteszem a bulgurt és egy kicsit később a halfiléket is, és 5-6 perc alatt készre főzöm.
Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított zöldpetrezselyemmel szórom meg.
Tippek:
- a bulgurnak hosszabb főzési idő kell, mint a kuszkusznak, ezért azt mindig előbb kell az ételhez adni
- a kuszkusznak és a halnak viszont elég 5-6 perc, ezeket együtt is betehetjük.
Forrás: GoodFood

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4617981286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása