Nagyon egyszerű krémes, negyed óra alatt össze lehet dobni! Érdekessége, hogy egyetlen folyékony keveréket kell készíteni, ami sütés közben alakul át réteges desszertté.
Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
1 liter tej
10 kanál liszt
A sütőt 160 fokra előmelegítem.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverem a tejet, olvasztott margarint, lisztet, és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Egy nagyon híg állagú, szinte folyékony keveréket kapok.
Egy nagy tepsit (az enyém kb. 40x25 cm-es és kb. 6 cm magas fala van) vékonyan kivajazok, lisztezek, és beleöntöm a keveréket.
Egy órán át sütöm, ezalatt a sütemény rétegei maguktól szépen kialakulnak.
A sütőből kivéve kicsit pihentetem felszeletelés előtt.