Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Marcipános csokitorta

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130239.JPG

Ezt a tortát nem nehéz megsütni, de érdekes módon minden előkészület a gőz fölött zajlik

A torta átmérője 18 cm, ehhez a következő hozzávalók kellenek:
A tésztához:
4 tojás
7 dkg cukor
6 dkg liszt
1,5 dkg kakaópor

A krémhez:
2 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg puha vaj
10 dkg étcsokoládé

valamint:
10-12 darab babapiskóta
20 dkg marcipánmassza
kevés rum

A tésztához a tojást és a cukrot egy tálban gőz fölött kevergetem habverővel, amíg krémes lesz. Utána leveszem a gőzről és a habverővel felhabosítom, közben kicsit le is hűtöm. Óvatosan belekeverem az átszitált lisztet és a kakaóport, majd sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm, és 180 fokos sütőben megsütöm (kb. 40 perc). Kiveszem, és a tésztát rácson kihűtöm.

Míg a tészta sül, elkészítem a krémet: ehhez szintén gőz fölött – az előzőhöz hasonló módon – a tojást és a cukrot krémesre keverem. A gőzről levéve belekeverem a vaníliás cukrot (közben egy másik tálban a gőzre teszem az étcsokit, hogy felolvadjon), a puha vajat és simára keverem. Hozzáadom a felolvadt csokit is, majd a krémet rövid időre a hűtőben teszem.

A marcipánmasszát kettéosztom, az egyik rész kicsit nagyobb legyen, mint a másik (kb: 60% - 40% arányban) A kisebbik részből egy akkora kört nyújtok, ami pont a tortaforma méretével egyezik, a nagyobbikból pedig – amit majd a bevonásra használok, néhány centivel nagyobb átmérőjűt.

Összeállítás:
A tésztát visszateszem a tortakarikába és meglocsolom rummal. Rásimítom a krém felét, amire a kisebbik marcipánkört teszem. A tetejét kirakom rumos tejbe mártott babapiskótával, jó szorosan. Ezt megint megkenem a csokis krémmel, de egy kis krém még maradjon.
A tortát most kiveszem a karikából, az oldalát is vékonyan megkenem a csokikrémmel, majd óvatosan ráteszem a nagyobb marcipánlapot és szépen lesimítgatom az oldalán.
A tortát tetszés szerint dekorálhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9417981138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása