Hozzávalók:
30 dkg marha fehérpecsenye
a páchoz:
1 szál citromfű, finomra aprítva
1 evőkanál édes chiliszósz
fél lime leve
1 evőkanál étolaj
a salátához:
10 dkg üvegtészta
2 kicsi sárgarépa, a hámozóval szalagokra vágva
1 fej lilahagyma, felszeletelve
1 lime leve
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál halszósz
A pác hozzávalóit összekeverem és beleforgatom a vékony csíkokra vágott marhahúst.
Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és 6-8 percig hagyom állni, hogy megpuhuljon. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, lecsepegtetem és salátástálba teszem.
A tésztához teszem a répát és a hagymát (én előtte forró olajon kicsit megdinszteltem), majd a limeléből, halszószból és cukorból kevert öntetet is. Jól átforgatom.
A hússzeleteket bambuszpálcikára fűzöm és forró grillserpenyőben megsütöm. Nem kell sokáig sütni, 5-6 perc alatt elkészül.
Forrás: GoodFood