Tudom, nagyon finom tojáslikőröket árulnak az üzletekben is, de azért a házi készítésű mégis más, különösen ünnepekkor.
Hozzávalók:
3 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl alkohol (gyógyszertárban kapható 70%-os, de lehet használni vodkát vagy fehér rumot is)
7 dkg cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a tejszínnel elkeverem. Közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. (Óvatosan kell vele bánni, nehogy kicsapódjon a tojás – aki biztosra akar menni, inkább vízgőz felett csinálja.)
Ha a langyosra hűlt, hozzákeverem az alkoholt. Üvegbe töltve hűtőben tárolom. Naponta összerázom kicsit. Pár nap alatt összeérik az íze.
Szép halványsárga színe lesz, de a fotón sajnos ez nem jól látszik.