Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Zsemlegombóc

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1090543_1.jpg

A megadott mennyiségek változhatnak, mivel nem biztos, hogy mindig egyforma méretű zsemlét vásárolunk .
6 zsemle
fél liter tej
25-30 dkg liszt
2-3 tojás
5 dkg puha vaj
1 csokor petrezselyemzöld, felaprítva
só, bors

A zsemléket kockára vágom, és sütőlapra terítve, forró sütőben aranyszínűre pirítom.
Egy tálba átteszem, ráöntöm a tejet és jól átforgatom, hogy ne maradjanak száraz kockák. Kb. fél óráig pihentetem, majd hozzáadom a többi hozzávalót is. Sűrű galuskatészta-szerű állaga legyen, ennek megfelelően változhat a hozzáadott tojás vagy liszt mennyisége.

Ezután folpack fóliából négy téglalapot vágok. A gombócmasszából nedves kézzel szalámi vastagságú rudacskákat formázok – ez kicsit nehéz, mert ragacsos a tészta, de a nedves kézre kevésbé tapad – majd egyesével szorosan betekerem őket a fóliába. A rudak két végét – úgy mint a szaloncukrot – lezárom.
Egy nagy lábosban vizet forralok, és a zsemlegombócokat kb. 30-40 perc alatt, gyöngyözve forró vízben megfőzöm, kiveszem és kicsomagolom (óvatosan, mert forró!). Felszeletelés előtt pár percig pihentetem.
A gombóchoz tálalt tejfölös ököruszály receptje IDE kattintva elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4417981170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása