Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Tejfölös ököruszály

2022. november 10. - Oliva receptjei

p1090543.JPG

Egyik kedvencünk ez a recept, az ízvilága a vadast idézi, de mégis más. Nincs vele sok munka, miután feltesszük, néhány óráig el van magában :)

Hozzávalók:

1,5 kg marhafarok

3-4 sárgarépa, karikára vágva

2-3 petrezselyemgyökér, karikára vágva

1 nagy fej hagyma

1 dl fehérbor

4  babérlevél, 1 negyed citrom, kakukkfű, szemes bors, só.

Egy lábosban forró olajon a marhadarabokat kicsit megkapatom, majd kiszedem. Beleteszem a zöldségeket, átpirítom őket, majd visszateszem a húst, ráöntöm a bort és kicsit forralom. Hozzáadom a babérlevelet, kakukkfüvet, citromot, sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Lassú tűzön puhára főzöm, majd behabarom a következő keverékkel:

2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál citromlé (ha túl sűrű, a főzőlével higítom.) Egyet forralok még rajta, majd zsemlegombóccal tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr8217974994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása