Egyik kedvencünk ez a recept, az ízvilága a vadast idézi, de mégis más. Nincs vele sok munka, miután feltesszük, néhány óráig el van magában :)
Hozzávalók:
1,5 kg marhafarok
3-4 sárgarépa, karikára vágva
2-3 petrezselyemgyökér, karikára vágva
1 nagy fej hagyma
1 dl fehérbor
4 babérlevél, 1 negyed citrom, kakukkfű, szemes bors, só.
Egy lábosban forró olajon a marhadarabokat kicsit megkapatom, majd kiszedem. Beleteszem a zöldségeket, átpirítom őket, majd visszateszem a húst, ráöntöm a bort és kicsit forralom. Hozzáadom a babérlevelet, kakukkfüvet, citromot, sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Lassú tűzön puhára főzöm, majd behabarom a következő keverékkel:
2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál citromlé (ha túl sűrű, a főzőlével higítom.) Egyet forralok még rajta, majd zsemlegombóccal tálalom.