Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Mézeskekszes bomba

2022. november 21. - Oliva receptjei

p1180695.JPG

Ha a karácsonyi ünnepek elmúltával már senki nem akarja megenni a maradék mézeskalácsokat, akkor jól jöhet ez a recept a maradék újrahasznosítására. Nálunk viszont az adventi készülődés, ráhangolódás jegyében készült.

Hozzávalók:
30 dkg mézes keksz
2,5 dl tejszín
4 tojás
10 dkg cukor
9 zselatinlap
5 dl tej, felmelegítve
3 cl mandulalikőr
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem és apránként hozzákeverem a meleg tejet is. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítem, félreteszem hűlni.
Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatom.
Egy kapcsos tortaformát (20-24 cm-est, vagy egy kerek tálat) kibélelek folpack fóliával. A szélét körberakom a keksz egyharmadával, úgy hogy kicsit fedjék egymást.
A többi kekszet kis darabokra tördelem és beleteszem a tejszínbe (nem kell habbá verni), hozzáöntöm a likőrt is (ha gyerekek is esznek belőle, akkor likőr helyett is tejszínt használnék). A zselatinlapokat kinyomkodom és az időközben langyosra hűlt tojásos krémbe keverem. Hozzáadom a tejszínes kekszet, végül óvatosan beleforgatom a tojások fehérjéből vert habot is. Az egész masszát a bélelt formába öntöm, és legalább 4-5 órán át hűtőben dermesztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2917984346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása