Kaptam egy adag szép, friss harcsaszeletet. Valami könnyű és gyors recept szerint szerettem volna elkészíteni, így kapóra jött ez a verzió, amit a Vidék Íze magazinban láttam.
Hozzávalók (2 főre):
5 harcsaszelet (75 dkg volt)
3 szál újhagyma, felkarikázva
10 dkg füstölt szalonna, kockára vágva
25 dkg csiperkegomba, szeletelve
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
1 csomag petrezselyem, aprítva
A harcsaszeleteket sóval és borssal megszórtam, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttem – csak egy percig oldalanként. Ezután áttettem őket egy tepsibe.
A serpenyőbe dobtam a szalonnakockákat, majd amikor már kiolvadt a zsírja, ment utána a hagyma és a gomba is. Pár perc pirítás után ráöntöttem a bort és a tejszínt. Felforraltam, beleszórtam a petrezselymet, majd az egész ragut a halakra öntöttem. (A ragut én már nem sóztam a szalonna miatt.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem.