Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Sörös marharagu

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1190299.JPG

A marhapörkölt nagyon finom, de nem lehetne most inkább valami mást főzni? És a munka se legyen több vele, sőt, inkább kevesebb?
Ez a ragu tökéletesen megfelel ezeknek a kívánalmaknak, és tényleg nincs vele sok tennivaló – még galuskát sem kell szaggatni.

80-90 dkg marharostélyos, 2 cm-es kockákra vágva
3 nagy fej hagyma, felkarikázva
3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
10 dkg vaj
3 dl Guinness sör
3 dl húsleves
1 púpozott evőkanál liszt
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál borecet
1 evőkanál barnacukor
2 babérlevél
4 zellerszár, 2-3 cm-es darabokra vágva
1 bagett, felkarikázva
1 evőkanál mustár

Egy nagy serpenyőben 4 dkg vajat felolvasztok, és közepes lángon 10-12 percig dinsztelem a hagymát, az utolsó percben hozzáteszem a fokhagymát is. A párolt hagymát átöntöm egy tálba, majd megint teszek egy kis vajat a serpenyőbe és kis adagokban elősütöm benne a marhahúst, amit előtte sóval és borssal megfűszereztem. Amikor az egész adaggal végzek, az összes húst visszateszem a serpenyőbe és rászórom a lisztet. Kevergetve átpirítom, majd beleteszem a hagymát, beleöntöm a húslevest, a sört, az ecetet, cukrot, babérlevelet és a kakukkfüvet. Felforralom, majd átöntöm egy tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben másfél óráig sütöm.
Közben a mustárt összekeverem 2 dkg vajjal, és megkenem vele a karikára vágott bagetteket.
A ragut kiveszem a sütőből, beleteszem a zellert is (közben megkóstolom, hogy van-e elég só benne), és a tetejére pakolom a bagettkarikákat. Még fél óráig sütöm, hogy a bagett szép aranyszínű legyen.
Tipp: Valószínűleg bármilyen sörből finom lehet ez az étel, de Guinness-szel az igazi!

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4517985080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása