Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Bajor káposzta

2022. december 02. - Oliva receptjei

img_2243.jpeg

Hozzávalók négy főre:
50 dkg savanyú káposzta
1 kis fej hagyma
5 dkg zsírszalonna
1 teáskanál cukor
1 dl száraz fehérbor (vagy pezsgő)
2,5 dl húsleves
2 babérlevél
5 szem bors
só, kevés vaj
A kockára vágott szalonna zsírját egy lábosban kiolvasztom, a megsült pörcöt kiveszem, félreteszem. A zsíron a cukrot kissé megkaramellizálom, hozzáadom a hagymát és a lecsepegtetett savanyúkáposztát. Kevergetve gyorsan átpirítom, majd felöntöm a borral. Magas hőfokon a bort elforralom, majd hozzáöntöm a húslevest, babérlevelet, borsot és szükség szerint a sót. Lefedve, kis fokozaton kb. 30 perc alatt megpárolom. Amikor kész, 1-2 dkg vajjal (vagy kevés tejszínnel) selymesítem. Tálaláskor megszórom a szalonnapörccel.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2717993046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása