Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű formához:
fél kiló szilva
18 dkg liszt (nálam fele-fele arányban finomliszt és Graham-liszt)
18 dkg barnacukor
18 dkg puha vaj
18 dkg darált mogyoró
3 tojás
1 maréknyi egész mogyoró a tetejére
fél csomag sütőpor
5 dkg csokoládé, durvára aprítva
A szilvából 3 darabot negyedekbe vágok, félreteszem a díszítéshez, a többit felaprítom kis kockákra (nagyjából fél-egy cm-es darabokra).
A lisztet, cukrot, vajat, darált mogyorót és a tojásokat kézi mixerrel összekeverem, majd fakanállal belekeverem az aprított szilvát és csokit.
A piteformát vajazom-lisztezem, belesimítom a tésztát. A tetejére rakom a szilvagerezdeket és a mogyorót, picit lenyomkodom.
180 fokon 40-50 perc alatt sül meg.