Ez egy réges-régi recept, és azok közé a sütik közé tartozik, amiket már gyerekkoromban meg tudtam csinálni. A nagymamámtól tanultam, és mostanára csak annyit módosítottam rajta, hogy kevesebb cukrot teszek bele, mint akkor. Leginkább akkor sütöm, amikor a fagyasztóban összegyűlik egy nagyobb adag tojásfehérje.
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg liszt
10 dkg kandírozott gyümölcs, kis kockákra vágva
5 dkg mazsola
5 dkg mandula vagy dió, durvára vágva.
Tipp: az utolsó három hozzávaló tetszés szerint variálható, mehet bele pl. durvára vágott csoki, birsalmasajt, mogyoró stb.
Az elkészítés roppant egyszerű:
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Az aprított gyümölcsöt és mandulát összekeverem a liszttel, majd óvatosan belekeverem a habba.
Egy püspökkenyér formát kivajazok-lisztezek, belesimítom a tésztát, és 180 fokra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Tűpróbázni kell!