Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Fehér püspökkenyér

2022. november 23. - Oliva receptjei

p1210417s_1.jpg

Ez egy réges-régi recept, és azok közé a sütik közé tartozik, amiket már gyerekkoromban meg tudtam csinálni. A nagymamámtól tanultam, és mostanára csak annyit módosítottam rajta, hogy kevesebb cukrot teszek bele, mint akkor. Leginkább akkor sütöm, amikor a fagyasztóban összegyűlik egy nagyobb adag tojásfehérje.

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg liszt
10 dkg kandírozott gyümölcs, kis kockákra vágva
5 dkg mazsola
5 dkg mandula vagy dió, durvára vágva.
Tipp: az utolsó három hozzávaló tetszés szerint variálható, mehet bele pl. durvára vágott csoki, birsalmasajt, mogyoró stb.

Az elkészítés roppant egyszerű:
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Az aprított gyümölcsöt és mandulát összekeverem a liszttel, majd óvatosan belekeverem a habba.
Egy püspökkenyér formát kivajazok-lisztezek, belesimítom a tésztát, és 180 fokra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Tűpróbázni kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2317985752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása