Ezt a receptet a GoodFood magazinban találtam, első olvasásra megtetszett, de az arányokat kicsit megváltoztattam: rögtön másfélszeres mennyiséget vettem mindenből, kivéve a vizet: azt óvatosan adagoltam, és jól is tettem! Ezek az én mennyiségeim:
21 dkg aszalt sárgabarack
1,5 dl meleg víz
6 dkg zabpehely
6 dkg kókuszreszelék
1,5 evőkanál szezámmag
3,5 dkg napraforgómag
A sárgabarackot kevés vízzel késes robotgépben felaprítom, majd hozzáadom a maradék vizet és a zabpelyhet is.
A kókuszreszeléket, szezámmagot és napraforgómagot teflonserpenyőben, kis lángon kicsit megpirítom. Nem kell alá semmilyen zsiradék, és csak pár percig hagytam a serpenyőben, éppen csak addig, amíg megéreztem a kókusz illatát.
A magokat is a barackhoz adtam, jól összekevertem és hurka alakúra formáztam. Szorosan folpack fóliába tekertem, és hűtőbe tettem. Pár óra múlva lehet szeletelni.
Tipp: a masszából formálhatunk golyókat is, és bonbonpapírra téve kínálhatjuk.