Sokszor kell valami gyors ötlet vacsorára, lehetőleg olyan hozzávalókból, ami mindig található a hűtőben. Meleg előételnek is kitűnő, ekkor fejenként elég egy főtt tojást számítani.
Hozzávalók 2 főre:
5 db főtt tojás
1 db nyers tojás, felverve
1 db (teljes kiőrlésű) zsemle, tejben áztatva
1,5 dl tejföl
friss petrezselyemzöld aprítva (vagy kapor, snidling stb.)
só, bors, őrölt kömény
reszelt sajt
A főtt tojásokat félbevágom. A fehér részt kivajazott sütőtálba teszem.
A sárgáját villával összetöröm, és hozzákeverem az áztatott, kinyomkodott zsemlét, sót, borsot, késhegynyi őrölt köményt, a nyers tojás felét és a friss zöldfűszert. Összekeverem és a tojásfehérjékre púpozom. A tejfölt elkeverem a maradék nyers tojással, picit megsózom és a töltött tojásokra locsolom. A tetejét reszelt sajttal megszórom.
Forró grillsütőben nagyjából öt perc alatt átsütöm.
Tipp: zsemle helyett lecsepegtetett tonhalkonzervvel is készítheted, ebben az esetben lehet ízesíteni kevés szardellával, esetleg kapri- vagy olajbogyóval a tölteléket.