Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Csirkemell tekercs hidegen

2022. november 28. - Oliva receptjei

img_3825.JPG

Ebben a tekercsben a csirke tölteléke is jobbára csirkemell. A fűszerezés nagyon egyszerű, de egyéni ízlés szerint variálható.
Két nagy csirkemellfilé kell hozzá, egy zsemle, 1-2 szál újhagyma, zöldpetrezselyem és ízlés szerint fűszerek.
Az egyik csirkemellet és a másiknak nagyjából a harmadát vékonyra klopfolom (a maradék hús megy a töltelékbe).
Alufóliáról letépek egy kb. 40-50 cm-es csíkot, és a csirkemellet ráfektetem úgy, hogy nagyjából téglalapot formázzon. Nem baj, ha nem lesz szabályos vagy helyenként rések maradnak, a fólia majd szépen össze fogja tartani. Sózom, borsozom és rákenem a tölteléket, ami úgy készül, hogy: a töltelékhez félretett húst néhány evőkanál tejszínnel pépesre darálom. Hozzákeverem a morzsásra aprított zsemlét, aprított hagymát, petrezselymet és fűszerezem.
A fólia segítségével a csirkemellet szorosan feltekerem, szaloncukorszerűen lezárom a végét. Sütőtálra teszem, és 180-200 fokos sütőben megsütöm, 45-50 perc alatt.
Kicsit pihentetem, kicsomagolom. Melegen is fogyasztható, de ha hidegtálra készül, akkor a szeletelés előtt hűtőben hűtsük le teljesen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2917989748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása