Ennek a pitének az állaga nem annyira egy kevert tésztához hasonlít, inkább a tejpitéhez. A hozzávalók összekeverése után is egy meglehetősen folyékony anyagot kapunk, de hidd el, össze fog állni és süti lesz belőle.
Hozzávalók:
4 tojás
3 evőkanál porcukor
fél liter tej
fél deci Amaretto likőr (de el is hagyható, e nélkül is finom lesz)
25 dkg amaretti keksz, elmorzsolva
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
vaj és liszt a piteforma kenéséhez.
Először a tojásokat a cukorral habosra keverem (géppel). Hozzáöntöm a tejet és a likőrt.
Egy másik tálban a kekszmorzsát, a lisztet és a kakaóport is összekeverem, majd a tojásos keverékhez öntöm, és az egészet elkeverem.
Egy kb. 25 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a folyékony keveréket. (Én tettem még bele egy hámozott és cikkekre vágott körtét, ami nagyon jól harmonizált az amarettivel – de a gyümölcs elhagyható).
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt sült meg.