Egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető finom torta. A megadott mennyiségek 26 cm átmérőjű tortaformához elegendőek (én most csak fél adagot készítettem, 18 cm-es formában).
Hozzávalók:
1.réteg:
20 dkg babapiskóta
15 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál Amaretto likőr (ha gyerekek is esznek belőle, akkor elmaradhat)
2.réteg:
1 üveg cseresznyekonzerv (kb. 70 dkg-os)
zselatin
3.réteg:
5 dl tejszín
2 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás krémpor (pl. Aranka)
3 dl tejföl
5 dkg porcukor
díszítéshez: szeletelt mandula
Elkészítés:
A babapiskótát késes robotgépben morzsásra aprítom, összekeverem az olvasztott vajjal és a likőrrel. Kapcsos tortaforma aljára simítom és hűtőbe teszem.
A cseresznye levét leszűröm, jól lecsepegtetem. A leszűrt levet megmérem, felforralom és a mennyiségnek megfelelő zselatint hozzákeverem. Én lapzselatint használok: ebből fél liter folyadékhoz 6 lapra van szükség. A zselatinlapokat hideg vízben áztatom, majd amikor megpuhult, kinyomkodom és a forró gyümölcslébe keverem, ekkor már nem főzöm tovább. Belekeverem a gyümölcsöt is és kihűtöm. Amikor elkezd kötni (hűtőben ez nagyon gyorsan megy), akkor a tésztalap tetejére simítom és visszateszem a hűtőbe.
Közben összekeverem a harmadik réteget is: a tejszínt a cukorral és a krémporral felverem, majd tejföllel lazítom, és a gyümölcsös rétegre simítom. A torta tetejét néhány szem cseresznyével és pirított mandulalapocskákkal díszítem.