Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Mogyorós kocka

2022. december 01. - Oliva receptjei

img_4379.JPG

Ehhez a süteményhez érdemes a mogyorót kicsit megpirítani: csak pár perccel tart tovább az elkészítés, de az íze sokkal finomabb lesz. Én úgy szoktam csinálni, hogy egy tepsire szórom a mogyorót és pár percre beteszem a forró sütőbe, felső sütést vagy grillfunkciót választok. A grillnél figyelni kell, mert tényleg 1-2 perc és már kész is, nehogy elégjen.Kicsit kihűtöm és ledörzsölöm róla a vékony héját.
Mivel egy kevert sütiről van szó, az elkészítése egyszerű és gyors.

Hozzávalók:
1 egész tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
10 dkg őrölt mogyoró
15 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
2,5 dl tej
tetejére:
egy maréknyi durvára vágott mogyoró
csokiöntet (lehet olvasztott csokoládé is, én ezúttal a Nesquik csokiszirupját használtam)
Egy tálban habosra keverem a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, sütőport és a darált mogyorót, majd az egészet a tojásos keverékhez öntöm. Belereszelem a citromhéjat is, majd a tejet lassan adagolva, az egészet simára keverem. Híg tésztát kapok.
Egy kisebb, kb. 20x30 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm: a teteje halvány aranyszínű legyen (tűpróba!).
A megsült tésztát kihűtöm, rácsorgatom a csokiöntetet és megszórom az aprított mogyoróval.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7917992246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása