Önmagában vagy egy szelet hallal is finom. Hozzávalók:
2 sárgarépa
2 főtt tojás (lágy- vagy keménytojás, ahogy szereted)
2 maréknyi spenót vagy madársaláta
1 szelet rozskenyér
10 dkg brie sajt
A kenyeret kis kockákra vágom és megpirítom (serpenyőben vagy sütőben).
A sárgarépát zöldséghámozóval vékony csíkokra vágom, és forrásban lévő sós vízben 20 másodpercig főzöm, majd leszűröm. Egy teáskanálnyi olívaolajjal elkeverem és két tűzálló tálban elosztom.
A brie sajt kérgét levágom, felkockázom és a répa tetejére szórom. Forró sütőben addig sütöm, míg a sajt megolvad.
A sütőből kiveszem, ráteszem a félbevágott tojást, megszórom a kenyérkockákkal és a friss, zöld levelekkel. Kevés borsot is szórok rá. Máris tálalom.