Ez a lepény egy igazi tavaszi fogás, egy könnyű fehérborral vagy proseccóval kísérve!
Nem szoktam bolti pizzatésztát venni, de ehhez a recepthez kivételt tettem. A friss, nem elősütött tésztát vásároltam, amit általában sütőpapírral feltekerve árulnak.
Hozzávalók:
1 csomag friss pizzatészta
30 dkg tisztított spárga
10 dkg vékonyra szeletelt prosciutto
4 tojás
13 dkg főtt zöldborsó (pl. Bonduelle kicsi dobozos konzerv, csak hogy még gyorsabb legyen az elkészítés )
olívaolaj, só, bors , oregánó
A spárgát hosszanti irányban félbe vágom (én vékony spárgákat vettem, ha vastagot kapsz csak, akkor 3-4 csíkra is vághatod), és forrásban lévő vízben egy percig főzöm, majd leszűröm, félreteszem.
A tésztát kitekerve egy tepsire teszem (a sütőpapírt rajta hagyom, jó lesz a sütéshez, hogy ne ragadjon le a lepény). Összekeverek 2 teáskanál olívaolajat 2 teáskanál vízzel, és a tészta tetejére kenem. 230 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Ezután a tészta tetején elosztom a borsót és ráütöm a tojásokat, a tojások tetejére pici sót szórok, és 180 fokon tovább sütöm 8 percig, vagy ameddig a tojás elkészül.
A lepényt kiveszem a sütőből, elrendezem rajta a spárgát és a prosciuttót, friss borsot és oregánót szórok rá, és tálalom.