Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető egytálétel, kevés hozzávalóból.
Hozzávalók 2 főre:
4 csirke felsőcombfilé
2 nagy póréhagyma
4 salátaburgonya
fél liter húsleves
20 dkg zöldborsó
1-1,5 dl tejszín
1 kakukkfűág
2 evőkanál mustár
olívaolaj, só, bors
a habaráshoz kevés tejföl és liszt.
A serpenyőben olívaolajon megpirítottam a besózott csirkecombokat, majd kivettem őket, kicsit félretettem. A maradék olajon megpirítottam a felkarikázott póréhagymát, felöntöttem a húslevessel, visszatettem a húst, hozzáadtam a kakukkfüvet, mustárt, borsót és a meghámozott burgonyát. Felforraltam, majd lecsökkentettem a hőfokot, az ételhez adtam a tejszínt is, és lefedve puhára főztem, kb. 25-30 perc alatt. Tejfölös habarással kicsit besűrítettem, friss borssal megszórtam.