Ennek az ételnek már a látványa is nagy adag vitaminnal tölt fel!
Házi nevelésű csirke combjait és a piacon frissen vásárolt zöldségeket használtam hozzá.
Hozzávalók:
50-60 dekányi csirkecomb
30 dkg újkrumpli
20 zöldborsó
30 dkg brokkoli
5 fej újhagyma
fél liter csirkeleves
só, bors, étolaj
2 fej újhagymát felkockázok. Egy nagyobb lábosban olajat hevítek, pár percig dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a csirkecombokat és világosbarnára pirítom őket. Ezután felöntöm a húslevessel (vagy vízzel), hozzáadom a krumplit, sóval és borssal ízesítem, és lefedve, lassú tűzön kb. 30-40 percig főzöm.
Ekkor hozzáadom a rózsáira szedett brokkolit, a friss borsót és a vékonyan felkarikázott 3 fej újhagymát is. További 6-8 perc alatt készre főzöm.
Tálaláskor megszórtam kevés petrezselyemzölddel.
Forrás: GoodFood