Ez a fánk gyorsan elkészül, mert nem kell keleszteni, és a tészta is finom édes, bár kicsit tömörebb, mint a kelesztett változat.
Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg puha vaj
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet szerecsendió
65 dkg liszt
1 csomag sütőpor
a sütéshez olaj.
Összekeverem a vajat, a cukrot, vaníliáscukrot és a tojást. Hozzáadom a tejet, vaníliáscukrot, szerecsendiót, és a lisztet, amibe előzőleg a sütőport elkevertem.
A tésztát egy cm vastagra nyújtom, kiszaggatom úgy, hogy közepén lyuk legyen (én egy pohárral szoktam szaggatni és egy kb. 2 cm átmérőjű kiszúróval lyukasztom ki a közepét).
Felforrósítom az olajat, majd a fánkokat oldalanként 1-2 perc alatt megsütöm (fontos, hogy lyukas legyen a közepe, mert különben nem sülne át.)
Lekvárral tálalom.