Az eredeti recept szerint egy egész darab csontos karajból kell készíteni, amit elősütés és mázzal kenés után sütőben kell megsütni, majd készen felszeletelni, de én véletlenül szeletelt karajt vettem :)
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
máz:
6 dkg méz
4 közepes paradicsom, meghámozva, kimagozva, feldarabolva
1-1 késhegynyi fahéj, őrölt chili, szerecsendió és szegfűszeg.
Palacsinta:
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
csipet só
10 dkg aprított paraj
8-8 dkg gyufaszálra vágott cukkini, sárgarépa, zeller, póréhagyma és piros kaliforniai paprika
1 evőkanál olaj, só, bors.
Mártás:
1 nagy fej lilahagyma kockára vágva
1 dl vörösbor
kevés keményítő
A mézet lábasban felhevítem, hozzáadom a paradicsomot és a fűszereket, és forralással besűrítem.
Közben egy serpenyőben kevés forró olajon a hússzeleteket elősütöm, majd a mázzal bekenem, és kis lángon, lefedve, egy kanálnyi fehérbort (vagy húslevest) aláöntve 20 perc alatt megpárolom.
A palacsinta hozzávalóit összekeverem, és kis, kör alakú palacsintákat sütök belőle.
A zöldségeket kevés forró olajon átpirítom, ízesítem.
A mártáshoz a hagymához hozzáadom a hússütésből visszamaradt pecsenyelevet és a bort, beforralom, és kevés, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítem.
Tálaláskor négy palacsintát egymásra helyezek, közé a zöldségkeverékből rakok, melléadom a húst és kevés hagymás mártást.