2 nagyobb krumplit kefével lesikáltam, vékony – kb. fél centis – karikákra vágtam. Megsóztam, ráöntöttem egy kanál olajat, jól összekevertem, és sütőpapírra téve, 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem (félidőben megforgattam).
Közben két tojást lágytojásnak megfőztem, egy-egy nagy maréknyi bébispenótot és rukkolát megmostam, leszárítottam.
Elkészítettem az öntetet:
2 evőkanál vörösborecetet,
2 evőkanál olivaolajat,
4 db apróra vágott aszalt paradicsomot,
1 evőkanál kapribogyót,
1 doboz tonhalkonzervet és
egy aprított, kevés olajon megfonnyasztott póréhagymát összekevertem.
Majd belekevertem a krumpliszeleteket és a zöldeket is, és a félbe vágott tojást a tetejére téve tálaltam.