10 dkg szalonna, kockára vágva
1 nagy fej hagyma, aprítva
50 dkg zöldbab
2 zöldpaprika, szeletelve
1 nagy paradicsom, cikkekre vágva
1 teáskanál pirospaprika
10 dkg tarhonya
10 dkg főtt, füstölt tartja (vagy sonka)
2 dl tejföl
egy csomag petrezselyem, aprítva
só
Egy lábosban a szalonna zsírját kiolvasztom, a szalonnapörcöt kiveszem és félreteszem.
A szalonnazsíron megpirítom a hagymát, ráteszem a zöldbabot, a paprikát és a paradicsomot. Rövid ideig párolom, majd felöntöm 1,5 liter vízzel. Felforralom, beleteszem a tarját és a tarhonyát, sózom, majd kis lángon kb. fél óra alatt készre főzöm. Ekkor belekeverem a tejfölt, a szalonnapörcöt és a petrezselymet rászórva tálalom.
Lajos Mari receptje alapján