Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Borsos őzragu fővadász módra

2022. november 10. - Oliva receptjei

p1090576.JPG

agyon finom és könnyen elkészíthető vadétel, de akár marhahúsból is elkészíthető.

Hozzávalók:

70 dkg őzcomb, nagyobb kockára vágva

fél liter vörösbor

fél dl konyak

néhány szem egész bors és borókabogyó

1 kakukkfűág

2-3 babérlevél

1 petrezselyemgyökér, karikázva

2 sárgarépa, karikázva

5 dkg füstölt szalonna, kis kockára vágva

1 nagy fej hagyma, aprítva

2 dkg liszt

2,5 dl marhahúsleves

10 dkg gyöngyhagyma

15 dkg erdei gomba

3 dkg vaj

ribizlilekvár (vagy áfonya), petrezselyemzöld.

Az őzet leöntöm a borral, beleteszem a borókát, borsot, kakukkfüvet és a konyakot, és egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap a hús kiveszem a pácléből és lecsepegtetem (nem öntöm ki a páclevet).

Egy lábosban a húst forró olajon megpirítom, kiveszem és félreteszem. A maradék olajon a szalonnát és a hagymát megpirítom, rászórom a lisztet, kicsit pirítom, majd ráöntöm a páclevet, a levest és a répákat. Felforralom, beleteszem a húst is, és kis lángon, letakarva puhára főzöm. Ha a hús megpuhult, kiveszem, a levet a zöldségekkel botmixerrel pürésítem, és a húst a szaftba visszateszem. Melegen tartom.

Közben a vajon a gyöngyhagymát és a gombát megpárolom.

A kész ragut zsemlegombóccal és ribizlilekvárral tálalom, melléadom a hagymákat és a gombát, és meghintem friss aprított petrezselyemzölddel.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr8617975014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása