Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Citromkrémes-málnás habostorta

2022. november 10. - Oliva receptjei

p1090801.JPG

Tészta:

35 dkg finomliszt

20 dkg hideg vaj, kockára vágva

2 tojássárgája

10 dkg finom szemű kristálycukor

4 evőkanál víz

Krém:

4 nagy citrom leve és reszelt héja (tényleg nagy legyen a citrom)

4 tojás

325 gr kristálycukor

225 gr vaj

1 evőkanál keményítő

hab:

4 tojásfehérje

14 dkg porcukor

1 teáskanál ecet

1 evőkanál keményítő

valamint 20 dkg málna

A krém elkészítésével kezdem (előző nap is elkészülhet, zárt befőttes üvegben a hűtőben tartható).

A négy tojást egy  lábosba öntöm, és habverővel lazán felverem. Beleteszem a többi hozzávalót, és közepes lángon, a habverővel folyamatosan kevergetve főzöm kb. 9-10 percig, majd takaréklángon még egy percig. Pudingszerűen besűrűsödik. Kihűtöm.

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a többi  hozzávalóval összegyúrom. Egy lapos, peremes formát a tésztával kibélelek. A tésztát sütés előtt hűtőben lehűtöm.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tésztát villával megszurkálom, és kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütöm, majd kiveszem és picit kihűtöm.

Közben a tojás fehérjéből kemény habot verek a cukorral, ecettel és keményítővel.

A tésztára rászórok 18 dkg málnát, rásimítom a citromos krémet, majd a habot is. Kanállal kis csúcsokat formázok a habból.

180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm a tortát, míg a hab zsemleszínű lesz. Kiveszem, és a maradék málnával díszítem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr317975036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása