Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Egyszerű ratatouille

2022. november 10. - Oliva receptjei

p1090439.JPG

Gyakran készítek ratatouille-t a hagyományos módon (minden hozzávalót külön pirítok, majd összefőzök), de ez egy gyorsabb változat és ugyanolyan finom.

Mi kell hozzá?

1 nagy fej hagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, aprítva

1 piros húsú paprika, szeletelve

3 nagyobb paradicsom, felkockázva

2 dl paradicsomlé

(vagy a paradicsom és a paradicsomlé helyett 1 doboz hámozott, aprított paradicsomkonzerv)

1 padlizsán, szeletelve

1 cukkini, szeletelve

4 tojás

1 evőkanál balzsamecet

rozmaring, néhány bazsalikomlevél, só, bors

 Egy serpenyőben olajat hevítek. Beleteszem a hagymát, fokhagymát, paprikát, rászórok egy kevés rozmaringot, majd kevergetve 5 percig párolom. Hozzáadom a padlizsánt és a cukkinit, pár percig kevergetem, majd a paradicsomot és a paradicsomlevet is hozzáadom. Felforralom, ízlés szerint sózom, majd a lángot mérsékelve, lefedve puhára párolom (kb. 20 perc). Ha túl sok a leve, fedő nélkül is párolom kicsit. Belekeverem a balzsamecetet, majd négy „fészket” készítek, amibe a feltört tojásokat egyenként óvatosan beleöntöm, és a tojásokra frissen őrölt borsot szórok. Lefedve 4-5 percig kis lángon párolom, hogy a tojás megkocsonyásodjon (ízlés szerinti keménységűre). Bazsalikomlevéllel megszórva tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5617974954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása