Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Morgós csúcs

2022. november 11. - Oliva receptjei

p1110069.JPG

Ezt a mutatós kis desszertet már nagyobb gyerekként egyedül készítettem, nem nehéz munka.

Kell hozzá egy műanyag citromfacsaró vagy egy direkt erre a célra kapható forma.

Hozzávalók kb. 30-35 darabhoz:

1.: 10 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 2 tojás, esetleg egy kis tej

2.: 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, kevés rum.

 A két masszát külön tálban összegyúrom.

Egy kistányérra kristálycukrot szórok, az első masszából nagyobb diónyi gömböket formálok és meghempergetem a cukorban. Egy golyót a citromfacsaró belsejébe teszek, és egy ujjal óvatosan hozzányomkodom a forma falához a masszát, hogy középen egy üreg maradjon. Ezt az üreget a másik masszával megtöltöm. A formát egy határozott mozdulattal  a munkalaphoz (vágódeszkához) ütöm, így kiesik a süti.

A két massza felcserélhető, lehet kívül világos, belül sötét is.

p1110070.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5017976130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása