Ezt a mutatós kis desszertet már nagyobb gyerekként egyedül készítettem, nem nehéz munka.
Kell hozzá egy műanyag citromfacsaró vagy egy direkt erre a célra kapható forma.
Hozzávalók kb. 30-35 darabhoz:
1.: 10 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 2 tojás, esetleg egy kis tej
2.: 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, kevés rum.
A két masszát külön tálban összegyúrom.
Egy kistányérra kristálycukrot szórok, az első masszából nagyobb diónyi gömböket formálok és meghempergetem a cukorban. Egy golyót a citromfacsaró belsejébe teszek, és egy ujjal óvatosan hozzányomkodom a forma falához a masszát, hogy középen egy üreg maradjon. Ezt az üreget a másik masszával megtöltöm. A formát egy határozott mozdulattal a munkalaphoz (vágódeszkához) ütöm, így kiesik a süti.
A két massza felcserélhető, lehet kívül világos, belül sötét is.