20 szelethez:
Tészta:
1 tojás
6 dkg barna cukor
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 narancs leve
10 dkg narancslekvár
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelék:
20 dkg darált mák
15 dkg finom szemcséjű kristálycukor
1 csipet fahéj
1-2 dl narancslé
Krém:
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
5 dkg narancslekvár
A tésztához először összekeverem a tojást a cukorral és a puha vajjal, hozzákeverem a tejszínt, narancslevet és narancslekvárt. A lisztet a sütőporral és sóval külön összekeverem, és a tojásos masszához keverem.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (kb. 25x25 cm-esbe).
A töltelék hozzávalóit egy lábosban 2-3 percig összefőzöm, majd kihűtöm, és a szintén kihűlt tészta tetejére teszem.
A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a narancslekvárt, és a mákos töltelékre simítom.
Legalább egy órára behűtöm szeletelés előtt.