Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Fűszeres csirkeszárnyak

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110540.JPG

Ennek a receptnek csak az a hátránya, hogy olajban kell kisütni a csirkeszárnyakat, de megéri, mert nagyon finom fűszerezésű, ropogós szárnyacskákat ehetünk. 

1 kg csirkeszárnyat megtisztítottam.
2 csészényi (kb. 4 dl) liszthez a következő fűszereket kevertem (a mértékegység mindenütt a teáskanál volt):
1 őrölt pirospaprika
2 fokhagymasó
1 szárított oregano
1 szárított zsálya
½ őrölt rozmaring
½ szárított kakukkfű
1 petrezselyemzöld
1 só
1 őrölt fekete bor
2 szárított metélőhagyma (az eredeti receptben hagymasó szerepel, de az nem volt itthon).

A csirkeszárnyakat jól megforgattam a fűszeres lisztben, majd forró olajban kisütöttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4117979216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása