Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Mexikói csirkeszárnyak mártogatóssal

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110324.JPG

A páchoz, ami kb. 12-16 db csirkeszárnyhoz elég, a következőket kevertem össze:
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál méz
fél dl étolaj
1 dl húsleves (hidegen mehet bele)
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma, apróra vágva
valamint só, bors, oregano, kakukkfű és bazsalikom.

A hús legalább 1-2 órát maradjon a pácban, majd egy tepsiben egymás mellé fektetve, a maradék páccal nyakon öntve, takarás nélkül pirosra sütöttem.

A mártogatóshoz összekevertem:
5 evőkanálnyi majonézt,
3 evőkanál tejfölt,
3 evőkanál fehérbort,
1 evőkanál mézet,
2 evőkanál citromlevet,
2 evőkanálnyi aprított snidlinget,
valamint sóval, frissen őrölt borssal fűszereztem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7817978952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása