30 dkg zöld spárga
15-20 dkg darált hús
1 fej fokhagyma
20 dkg tagliatelle tészta
olívaolaj, só, bors,
kevés vaj
parmezánsajt
A tésztát sós vízben kifőzöm. A spárgát cukros-sós-citromleves vízben kb. 6-8 perc alatt megpárolom, leszűröm és 3-4 cm-es darabokra vágom.
Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek, beleteszem az összezúzott fokhagymát és a darált húst. Kevergetve megpirítom, sózom borsozom, és rádobok egy kevés (kb. két dekányi) vajat, majd beleforgatom a leszűrt tésztát és a spárgát. Mehet hozzá egy-két kanálnyi a tészta főzővízéből is. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórok rá.
(A vajat csak azért teszem rá, hogy krémesítsem, el is maradhat.)