Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Töltött káposzta

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120810.JPG
Hozzávalók:
10 db savanyított káposztalevél
40 dkg vágott savanyú káposzta
35 dkg darált sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
5 dkg rizs
1-1 kávéskanál majoranna, őrölt kömény
1-2 babérlevél
só, bors, pirospaprika
a rántáshoz 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt és 1 dl víz
a tálaláshoz tejföl

A káposztaleveleket és a vágott káposztát hideg vízzel átöblítem.

A szalonna felét szeletekre vágom, a másik felét felkockázom. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztom, a kisült pörcöt a darált húshoz teszem.
A visszamaradt zsírban megpirítom a felaprított vöröshagymát, majd ennek a felét is a darált húshoz adom. A lábosban maradt hagymára egy kávéskanálnyi pirospaprikát szórok, ráöntök egy deci vizet és hozzákeverem a vágott káposzta felét. Félrehúzom a tűzről, amíg elkészítem a tekercseket.
Ehhez a darált húst, a kisült szalonnakockákat, a pirított hagymát, a felaprított fokhagymát, tojást, rizst, majorannát, köményt, valamint ízlés szerinti mennyiségű sót és borsot jól összekeverem.
A káposztalevelekből kivágom a vastag főeret. Mindegyikre teszek egy kanálnyi húst, és feltekerem úgy, hogy a két szélét közben visszahajtom, hogy a töltelék a levélbe zárva maradjon.
A tekercseket a lábosba fektetem, ráterítem a szalonnaszeleteket és a maradék vágott káposztát. Teszek rá néhány babérlevelet, és szükség szerint még egy kis vizet. Kis lángon, fedő alatt készre főzöm – kb. egy óra alatt. Közben kevergetni nem szabad, legfeljebb csak óvatosan megrázogatni a lábost.
Ezután a káposztatekercseket óvatosan kiszedem egy tálra, a visszamaradt káposztás levet rántással besűrítem, visszateszem a töltött káposztákat és lefedve még 5-10 percig főzöm.
Tejföllel meglocsolva tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2217980240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása