Bármilyen idénygyümölcsből finom ez a süti. A megadott mennyiségek egy kb. 20x35 cm-es tepsihez elegendőek, de ahol két főnél nagyobb a család, ott érdemes dupla adagot sütni, gáztepsiben. A tepsi mindenképpen magasabb falú legyen.
A tésztához:
10 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál tejföl
csipet só
máz a tetejére:
4 dkg vaj
3 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 teáskanál liszt
10 dkg marcipánmassza
10 dkg szeletelt mandula
valamint kb. 50-60 dkg gyümölcs (nálam most sárgabarack és cseresznye).
A tésztához habosra keverem a vajat, cukrot és a tojást, majd a többi hozzávalót is beletéve, simára keverem. A tepsit vajazom-lisztezem, elsimítom benne a tésztát, és a tetejét sűrűn kirakom a gyümölcsökkel, kicsit bele is nyomkodom (a barackot magoztam és feleztem, a cseresznyét magoztam előtte) és 180 fokon 20 percig sütöm.
Közben a máz hozzávalóit egy kis lábosban közepes lángon összemelegítem. Rácsorgatom a süteményre, megszórom a mandulával és további 20 perc alatt készre sütöm.